Г-н Беливанов, преди да коментирате детските градини, се запознайте с фактите!

Проекти за детските градиниТвърденията на кандидата Добри Беливанов, че ще санира детските градини в Хасково са олицетворение на поговорката „С чужда пита бащин помен прави”. 

Община Хасково при ръководството на Георги Иванов вече подписа договора за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. За Хасково сумата е 27 млн. лв. и с част от нея ще бъдат не просто санирани детските градини и детските ясли, те ще бъдат изцяло реновирани, тъй като такива са изискванията на програмата и проектите, подготвени от екипа на Община Хасково. С „част“ от осигурените средства, т.к. финансовият инструмент изисква процентно разпределение на ресурсите за различните приоритети, но това е специфика, позната на експертите.

Това, че още детски градини в Хасково ще бъдат ремонтирани не е новина. Това е факт. Част от проектите са публикувани в брошурата, която представя видимите резултати, реализираните инвестиции през последните години в Хасково.Знаем, че е лесно да се прави предизборна кампания с постигнатите от друг видими резултати, но това не кореспондира с реалността и истината. Вероятно затова в хода на кампанията г-н Беливанов изневери на партийния слоган „видими резултати“ и го трансформира в „близо до хората“.

Проекти за детските градиниПо отношение на „високите такси” в детските градини, трябва ясно да се знае следното и екипът на г-н Беливанов да го подготвя преди да го изправя близо до хората:

  1. Таксата в хасковските детски градини е 30 лева. Гласувана е с Решение на Общинския съвет. Всеки присъствен ден струва още един лев допълнително. т.е., ако детето има пълен присъствен месец, родителите му плащат около 50 лева.
  2. Такса за предучилищна възраст няма. Децата, които желаят да продължат предучилищна група, заплащат единствено храноден, който струва на родителите 3,30 лв. При пълен месец (21 дни присъствени дни) сумата, която родителите заплащат за храна е максимум 69,30 лева. Припомняме, че родителите на 6-годишните деца имат право да избират. Предучилищната група може да бъде и в училищата. Там децата също заплащат храната си.
  3. Хубаво е след изборите да има ревизия на договорите за храна в детските градини, за каквато настоява г-н Беливанов. Преди това обаче той трябва да  се запознае със законови процедури и изисквания, които Община Хасково винаги е спазвала. Има задължителни изисквания какви продукти трябва да присъстват в менюто на децата. А дали 3,30 лева на ден за храна на дете са много (прости, Господи, на този дето брои парите за детето си!), всеки родител сам може да си отговори. Без съмнение с нездравословни храни и ГМО версии, ще излиза по-евтино, но никога това не е била целта на общинската администрация на Хасково.

Предизборен щаб
„Коалиция за Хасково“

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button