Хасково

Течната вода на Марс и откритията на Хъбъл презентираха в Младежкия

ПразникЕдни от най-големите открития на астрономията в последните години бяха презентирани пред деца от 4 хасковски училища в Младежкия център.

ПразникМладите астрономи от школата на Йоанна Кокотанекова разказаха за течната вода на Марс, Плутон и Церера, както и за космическия телескоп Хъбъл.

Учениците бяха от 4 до 6 клас и излъчиха отбори, които участваха в забавни и опознавателни игри. Имаше грамоти и награди. В инициативата се включиха: ПМГ „Боян Петканчин“, СОУ „Васил Левски“, ОУ „Климент Охридски“ и СОУ „Паисий Хилендарски“.

Празникът бе във връзка със Световната космическа седмица. Тази година се навършват 58 г. от изстрелването на Първия изкуствен спътник на Земята „Спутник 1“. През 1999 г. Общото събрание на ООН обявява, че Световната седмица на Космоса ще се провежда всяка година от 4 до 10 октомври, тъй като на 10 октомври 1967 г. е подписан международния договор за мирно използване на космическото пространство.

Празник   Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button