Хасково ще има модерен закрит басейн, ремонтирани стадиони и зали

ПроектиПроект за обществен закрит басейн е разработила община Хасково. Проектът за него е част от мащабните инфраструктурни обекти, които ще бъдат ремонтирани или изградени през следващите 2 години, съобщи кандидатът на Коалиция „За Хасково“ Георги Иванов.

Басейнът ще се помещава на територията на комплекс „Юнак“. Той ще бъде достатъчно голям, за да може там да се провеждат състезания. За изграждането му ще се търси публично – частно партньорство и средства по европейски програми. Построяването на съоръжението няма да струва много, но издръжката след това е важна, уточни Георги Иванов. Водата ще се топли на газ, за да е по-евтино, а най-важно е децата в Хасково да има къде да се учат да плуват, уточни Иванов.

ПроектиСред останалите спортни проекти са ремонти на стадион „Младост“ и стадион „Хасково“. Там ще бъде подменено тревното покритие, за да може да се експлоатира нормално и да не се задържа вода, както през последната зима, когато теренът се превръщаше в блато.

Предстои сериозен ремонт и на зала „Дружба“ на стойност 1,4 млн лева.

Всички инфраструктурни проекти, които предстои да се случат в Хасково са залегнали в интегрираните планове и средствата ще бъдат осигурени. Очаква се обществените поръчки да започнат в началото на следващата година, а същинските дейности – през пролетта, обясни Георги Иванов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button