Хасково

Полицията работи по 8 сигнала за купуване на гласове в Хасково

ИлюстрацияПолицията работи по 8 сигнала за купуване на гласове в Хасково, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на среща в парламента.

Сигналите за купуване на гласове в страната са общо 15, като останалите са по 2 в Благоевград и Пазарджик и по 1 във Видин, Велико Търново и Смолян. Сигналите за други престъпления са 14, а за нарушение на изборния процес – 11.

Министър Бъчварова коментира, че купуването на гласове е явление, което се наблюдава отдавна и че още преди да е започнала предизборната кампания, от МВР са имали възможност да вземат мерки. Тя заяви, че МВР има план за действия, но най-същественото е, че заедно с ДАНС и Прокуратурата е създадено Национално междуведомствено звено за борба с купуването на гласове с ръководител Борислав Сарафов.

Дежурни прокурори от Апелативен район – Пловдив ще приемат сигнали за изборни нарушения в деня на местния вот – 25 октомври и на 24 октомври. Дежурните прокурори от апелативния район, който включва Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, ще дежурят заедно със секретари и деловодители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button