Хасково

Шофьор на камион почина след удар в мост на магистрала „Марица“

Илюстрация64-годишен шофьор е починал при инцидент на новостроящата се автомагистрала „Марица“, съобщават от пресслужбата на полицията.

Произшествието е станало на 10 октомври в 19,20 часа. Починалият пловдивчанин е управлявал товарен автомобил „Форд Карго“, собственост на софийска фирма. При движение с вдигнат кош е преминал под мост, несъобразявайки височината на коша и се е блъснал в горната му част. От удара, кошът се е отделил от автомобила, който е продължил напред, а водачът е изпаднал от него. Мъжът е починал в линейката на път за болницата. Образувано е досъдебно производство.

Същата сутрин на тангентата за Димитровград е станала катастрофа с лек автомобил Опел Астра, шофиран от 47-годишен хасковлия. Поради движение с несъобразена скорост, на десен завой за навлизане в тангентата, водачът е загубил управлението и се е преобърнал по посока на движението в крайпътна поляна. От удара е с фрактура на 4 ребра, фрактура на лява седалищна кост и контузия на бял дроб. Настанен в МБАЛ-Хасково без опасност за живота.

На 9 октомври в 22,10 часа на улица „Сан Стефано“ в Свиленград е станала катастрофа с лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 18-годишен младеж. Поради движение с несъобразена скорост при дъжд младежът е загубил контрол и се е ударил в паркиралия от дясно по посока на движение автомобил „Ауди-А4“. В следствие на удара, той се удря в паркиралия зад него лек автомобил „БМВ-320“, той удря следващия паркиран „Фолксваген Пасат“, което довело до удар в „Мерцедес Е-270 СДИ“. От своя страна той удря последния паркиран автомобил в колоната „Мерцедес С-220 СДИ“. От удара са пострадали младият водач, който е с фрактура на лява ръка и охлузни рани по главата, хоспитализиран в МБАЛ-Хасково и 17-годишният му спътник – с разкъсно контузни рани по главата, хоспитализиран в МБАЛ-Свиленград. И двамата са без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

2 бързи производства срещу пияни водачи са образувани в управленията в Харманли и Хасково. В ареста на Града на Белоногата е бил задържан 58-годишен мъж, хванат да шофира с 1,84 промила алкохол. За същото нарушение в хасковския арест е бил и 32-годишен чирпанлия, заловен от автопатрула с 2,49 промила.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button