Хасково

Разследват незаконна ел.мрежа в хасковския квартал „Република“

РепубликаХасковската районна прокуратура ще разследва неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа в квартал „Република“. Това съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата се е самосезирала след репортаж по бТВ, в който са изнесени данни за неправомерно присъединяване към ел.мрежата. Според репортажа токът е изместил търговията с гласове. Махалата е опасана от паяжина с кабели, а мрежата действа  отскоро, се казва в репортажа. Най- често доставчици били комшиите с електромери. Други пък черпели ток направо от мрежата. Така електричеството се оказвало решаващо за вота на хората.

От изказвания на жители на квартала става ясно, че за „незаконното енерго“ отговаря доскорошният кметски наместник на „Република“. От EVN пък са коментирали, че частната мрежа не е техен проблем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button