Хасково

Роми се жалят в общината от ВиК – Хасково

БлокЖители на блок 42 в квартал „Орфей“ са се жалвали в община Хасково, че е намалено налягането на водата в блока. Това съобщи на пресконференция временно изпълняващият длъжността кмет Недялка Станева.

Според оплакването от третия етаж вода нямало. От кметството припомниха, че с блока има проблеми от години и там вода не се плаща.

БлокОт ВиК признаха пред Haskovo.info, че инкасатори не влизат в блока и нямат никаква представа какви са задълженията на обитателите му. Управителят инж. Тодор Марков каза, че е запознат с намаляването на налягането и се ангажира да вземе мерки за решаване на проблема.

От община Хасково заявиха, са част от водната Асоциация и обвиниха ВиК, че не отстранява качествено авариите в областния град и по селата. Нели Станева показа снимки на кръпки по улиците и изровеното от аварийните групи. Всяка година от ВиК внасяли в общината гаранционна вноска от 10 000 лв. След проверка на от кметството задържали суми за дооправянето на асфалта. Само за 2014 г. от водното дружество имали да доплащат 14 000 лв. зе ремонти на настилки и тротоари.

От своя страна управителят на ВиК заяви, че на огледите не е присъствал представител от ВиК. По неговите думи един протокол е двустранен и ще се плати, когато се докаже, че има проблем.

На брифинга си Нели Станева каза още, че държавата и ВиК трябва да инвестират в подмяна на водопроводната мрежа. Тя посочи, че в последните 10 г. общината е инвестирала 5.6 млн. лв. собствени средства за реконструкция на водопроводната мрежа и още 6.9 млн. лв. за канализация, след решения на общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
улица аида 5
улица аида 5
12.10.2015 18:50 18:50

Нели Станева е толкова нахална и гнусна жена,направи ремонт пред блока на родителите си за 250000 лева но през за улиците през които минава само клати кълки.

общинар
общинар
12.10.2015 19:25 19:25

Г-жа Станева като загуби изборите ФЕОДАЛА ще отговаряш за всички глупости,който правиш в момента тогава КМЕТА ще те прати да пасеш кравите

lola
lola
12.10.2015 21:25 21:25

Всички трябва да си платят. Знаете коя е правилната бюлетина. Излезте и гласувайте с наказателен вот.

ГИЛОТИНА
ГИЛОТИНА
13.10.2015 1:46 1:46

Бай Андрю много си жалък с твоите обиди по г-жа Станева.
А ти общинаре си някакъв абсолютен комплексар.
Защо е тази злоба бе хора? Поръчка ли изпълнявате с това ваше плюене?
Жалки тролове.

13102015
13102015
13.10.2015 2:47 2:47

От 4 коментара, как пък нито един не е по статията?! В този блок от години не влизали инкасатори, не се знае какви са задълженията, по спомени, блокът е общински, а наеми не се плащат и те имат нахалството да се жалват за налягането на водата, която не плащат. Що за град, що за държава?! А искат и в близките нови общински блокчета пак такива да настаняват- хора, които цял живот са живели в незаконни постройки в дерето и що е то сметка- не знаят…

Анонимен
Анонимен
13.10.2015 7:23 7:23

Н. Станева ,бе прати да сложат 10 -15 плочки, малко асфалт,както направи пред своя двор и двора на майка си и баща си и народа няма да те коментира , а и ще се наспиш. А иначе не си грозна и не си с куха глава. Напротив хубава си с това тяло на богиня.

asko
asko
13.10.2015 9:48 9:48

Само не разбрах как са влезнали при кмета да подадат жалба, след като Кмета няма приемен ден и час. Може би са го пресрещнали на слизане от колата, преди да влезне в Кметството. Сигурно целия блок са си платили задълженията, защото жалби не се приемат ако от касов салон не ти подпечатат жалбата, че нямаш задължения.

Back to top button