Хасково

EVN: За разлика от преди, сега сметките за ток в „Република“ се плащат

ИлюстрацияСъбираемостта в хасковския кв. „Република“ е увеличена до 99%, съобщават от електроразпределителното дружество EVN във връзка с решението на Районна прокуратура – Хасково да стартира проверка за неправомерни присъединявания към разпределителната мрежа в квартала.

От дружеството припомнят, че през 2009 г. плащането на сметките е било едва 60%. „Дълги години „Република“ бе сред районите с високи загуби, ниска събираемост и лошо качество на снабдяването. Всичко това днес е минало след като през 2011-2012 г. EVN изцяло обнови мрежата в квартала. За 914 000 лв. бяха подменени 5,5 км проводници, инсталирани електромери с дистанционно отчитане и СОТ система“, се казва още в становището на Енергото.

През последните години се наблюдава увеличаване на броя на постройки с неясен статут в квартала, собствениците на които не са подавали заявления за присъединяване към разпределителната мрежа. Част от тези постройки получават захранване от вътрешната мрежа, собственост на редовно присъединени клиенти на компанията, вероятно с тяхно съгласие. Тази електроенергията се отчита от електромерите на редовните клиенти и се заплаща от тях без да нарушава качеството на снабдяване, допълват от EVN.

От дружеството се ангажират да съдействат на прокуратурата при проверката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Похвално
Похвално
13.10.2015 17:55 17:55

И как (#кой) точно им го плаща???

mm
mm
13.10.2015 18:18 18:18

сега няма да „хвърлят за номер 7“

иванка
иванка
13.10.2015 21:08 21:08

Това са пълни глупости! Циганите да си плащат тока, ние им плащаме ,господа? Хасковлии,събудете се!

Марина
Марина
14.10.2015 8:44 8:44

Много нескопосано обяснение! Още малко и ще им повярваме.. Само не намирам логика частна компания сама да се прецаква!? Тук шеф не е ли един прочут Манджуков, дето е в листата на Иванов? Ако махлата си плаща тока, защо хората не са присъединени по законен начин ами са закачени към някой? Единственото обяснение е, че някой им е обяснил как им прави услуга и им дава ток. Бащицата значи се е погрижил… А това може да има една единствена цел – да създава зависимости! Държи ги в подчинение, че на всичко отгоре да са му и благодарни.. Не е трудно да манипулираш прости хора! Това обяснява колко много реформатори имаше в Република на парламентарните избори. Ами то какви други да са, като светлината и топлината имат един единствен източник! Дано прок*ратурата свърши нещо иначе само ще си коменираме…

alben
alben
14.10.2015 10:46 10:46

Незаконен ток в незаконни постройки. Ей на това му викам реформи!

Back to top button