ССД: Висша форма на цинизъм

Георги ГеоргиевВисша проява на липса на скрупули. Никой не би повярвал, че един ВЕЧЕ БИВШ КМЕТ е говорил това. Никой не би приел за нормално, същият този БИВШ КМЕТ да изтъкне като заслуга, че строи хотел в града си, а не другаде ПРЕД ДИАБЕТОБОЛНИ И НЕЗРЯЩИ ХОРА!

БИВШИЯТ кмет на Хасково прекрачи границите на всичко познато дотук в така наречената си „стратегия“. Събираш болни от диабет и незрящи и им се хвалиш, че “за разлика от свои опоненти” си построил “хотел в центъра на града, а не в планината, на морето или в Гърция например, за да виждат всички, че семейството инвестира именно в Хасково”… ВЪРХОВНО постижение, г-н БИВШ КМЕТ! Убеден съм, че с това ще останеш в историята,но не така както би искал.

За последен път ще използвам обръщението „Г-н“, накрая ще обясня защо.

Ти наистина прекрачи границата, БИВШ! Откъснал си се от всички морални и човешки ценности. Когато се изправяш пред болен, го питаш как да му помогнеш. Когато се изправяш пред незрящ, го питаш има ли нужда да го хванеш за ръка и да го поведеш. Не им казваш какво си построил, защото единия изпитва болка, а другия не може да вижда. Не им говориш за нещо, от което те нямат никаква полза и никаква нужда. ЕКСПЕРТИТЕ около теб не ти ли го казаха? Ако пък е твое лично изпълнение…просто тук ВСИЧКО ПРИКЛЮЧВА! Защото точно това никой няма да ти го прости, а аз ще се погрижа да не се забравя. Виждал ли си,че очите на един незрящ винаги са насълзени? Превеждал ли си го през улица, за да усетиш колко силно стиска ръката ти? Не си, БИВШ… Знаеш ли какво означава детето ти да е с диабет? Да ти каже: „Искам и аз да съм като другите деца“… Виждал ли си дупките по пръстчетата му? Чувал ли си за безсънните нощи, когато една сгрешена доза инсулин може да е фатална? Нищо от това не знаеш, БИВШ, нищо не разбираш. Аз съм го правил и в момента го изпитвам лично. Но не говорим за мен. Не можеш ПОВЕЧЕ да постъпваш така, не можеш ПОВЕЧЕ да прекрачваш граници, не можеш ПОВЕЧЕ да говориш по този начин! Ти си БИВШ.

Няма РОДИТЕЛ който да ти го прости, а за щастие или за съжаление, в града останаха повече родители, тъй като няма къде да отидат заради децата си. Не убеждавай родителите, че закуските в училищата и градините са здравословни, просто е смешно. Но не е до смях на родители, които не могат да си позволят друга закуска за детето си и то е принудено да изяде тази от училище. А родителите не могат да си я позволят, защото са безработни, БИВШ. Държавното управление наистина създава проблеми, но тук няма вина. Няма вина за начина на зареждане с храна на всички детски заведения или за това че кухните във всички тези заведения са заключени и храната се разнася от фирма. Тази храна е всичко друго, но не здравословна. Просто е печеливша. Но не това е темата, БИВШ.

Приемния ден на един управник е институция. В такъв ден този, който влиза при управника, по някакъв начин се чуства нужен. Дори и да е маловажен проблемът, управникът е длъжен да го изслуша. Липса на приемен ден има в случаи, когато управникът е непрекъснато сред хората и знае за проблемите им. Когато на място ги решава. Имам такива приятели-управници. Но липсата на приемен ден при теб, БИВШ, е проява на високомерие. Досада от това, че молителят ще те занимае с проблем. Съмнявам се, че в повечето случаи държавата е създала този проблем, а дори да е така си длъжен да изслушаш молителя и да му го обясниш. Така съм виждал да се прави от моите приятели-управници, БИВШ. И те решават проблемите без да обвиняват никого. СЛЕДВАЩИЯТ КМЕТ е мой приятел-управник, БИВШ. Той никога няма да застане пред болни и незрящи и да им говори за строежи. Няма да толерира фирма за храна, която печели от грамаж и НЕкачество. Няма да има приемен ден, защото е сред хората. Просто не е като теб, БИВШ.

Прочетох внимателно няколко пъти материала и още не мога да повярвам, че това е факт. А съм чел какво ли не. Мислел съм, че в политиката има долна и горна граница, но продължавам да се изненадвам. Мисля, че след като бъде прочетен материалът за БИВШИЯ ВЕЧЕ КМЕТ всичко ще бъде решено. Колебанията на някои ще приключат, други просто ще са имали нужда да го чуят или прочетат, трети отдавна ще са решили. В хората, накрая винаги надделява доброто и моралните им устои не прощават постъпки, като тази на ВЕЧЕ БИВШИЯ КМЕТ.
Обещах, че ще обясня защо за последен път използвам обръщението „Г-н“. Просто отдавна вече не го уважавам.

Това не е политическа позиция на ССД. Това е личното мнение на Георги Георгиев. Не желая да тегля дивиденти от него. Целта му е да посочи докъде могат да стигнат границите в една политическа надпревара и да ясно,кога точно не могат да бъдат прекрачвани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button