Хасково

10 кандидати за кметове в Хасковско са били агенти на ДС

Гласуване10 кандидати за кметове в Хасковска област са били агенти на службите. Това сочи отчетът на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна

 

Кандидатът за кмет на димитровградското с. Крепост, издигнат от БДЦ, Димитър Белчев е посочен като агент с псевдоним Спартак, снет от отчет през 1990 г.

Димитър Райчев, кандидат за кмет от Реформаторския блок за симеоновградското с. Константиново е бил агент с псевдоним Васил, като не е посочена година за снемане от отчет.

Агент с псевдоним Пашов до 1989 г. е бил Димитър Димитров, кандидат за кмет на Тополовград, издигнат от АБВ.

Кольо Колев е би агент с псевдоним Аспарух, като няма данни за снемане от отчет. Той е кандидат за кмет на тополовградското с. Срем, издигнат от НФСБ.

Костадин Трендафилов, който е кандидат за кмет на харманлийското с. Орешец от местна коалиция „Алтернативата Днес“ е бил агент Жоро до 1990 г.

Леко Леков кандидат от БДЦ за Меричлери е бил до 1990 г. агент Иванов.

Издигнатият от БДЦ кандидат за димитровградското с. Злато поле Николай Янков е бил агент Попов до 1981 г.

Руси Колев е снет от отчет през 1988 г. като агент Василев. Той е кандидат за кмет на хасковското с. Елена, издигнат от коалиция „За Хасково“.

Стамо Стамов е бил агент Илия до 1988 г. и е кандидат за кмет на свиленградското с. Капитан Андреево, издигнат от АБВ.

Агент Тончо е бил Христо Георгиев, кандидат за кмет на тополовградското с. Радовец, като не е посочена година за снемане от отчет.

Четирима кандидат кметове са били съдържатели на явочни квартири. Това е Иван Андреев с псевдоним Мак, за когото няма данни за снемане от отчет. Той е издигнат от ГЕРБ за кандидат за кмет на Свиленград.

Иван Александров е бил резидент до 1990 г. с псевдоними Тунджа, Чапаев, който е кандидат за кмет на свиленградското с. Сладун, издигнат от местна коалиция „Заедно за Свиленград“.

Крайчо Крайчев е бил с псевдоним Заслон до 1990 г., който сега е кандидат за кмет на димитровградското с. Голямо Асеново, издигнат от БСП.

Радко Атанасов, който е с псевдоним Роза и за когото няма година за снемане от отчет е кандидат за кмет на тополовградското с. Орешник, издигнат от местна коалиция „Възраждане“.

Комисията е проверила 9092 човека в страната, регистрирани от ОИК за участие в местните избори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ ДОНЮ
БАЙ ДОНЮ
19.10.2015 21:17 21:17

ТАКА Е, ХОРА НА ГОЦЕТО

........
........
19.10.2015 22:04 22:04

Виждате ли някъде името на кандидата от ДПС.Турците ги мразите , но тази новина показва ,че Мехмед Мехмед не е предател за бъдещето на Хасково.Браво на него-само така Мехмеде .Спечели един глас от мен

казваш,ама както ти оттьрва
казваш,ама както ти оттьрва
19.10.2015 23:24 23:24

Аз пьк да ти кажа,че не мразим турците,това са си твои измислици.Много хора ги дразни с основание партията ДПС,но нали не смяташ,че ДПС са всички турци.В Хасковско нямат,но общо в Бьлгария са на второ място след БСП по брой на агентите,на трето са ГЕРБ-писаха го медиите.

Back to top button