Регион

Съдят 13 мигранти, хванати на „Капитан Андреево“

Илюстрация13 мигранти щурмуваха българо-турската граница при „Капитан Андреево“, но бяха заловени, а Районната прокуратура в Свиленград образува 6 незабавни и две бързи производства, съобщават от държавното обвинение.
 
На 16 октомври в 3 часа през нощта на влизане в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал автобус, пътуващ по линията Истанбул-София. При извършената паспортна проверка са задържани трима иракски граждани, които представили на служители на гранична полиция иракски паспорти с положени фалшиви визови немски стикери. Според обясненията им всеки от тях е платил на непознато лице в Истанбул по 10 000 долара за поставяне на фалшив немски визов стикер.
 
На същата дата в друг автобус, пътуващ по линията Истанбул-София, са задържани други двама иракчани. Единият от тях представил чужд шведски паспорт, който му бил предоставен от другия иракчанин, пътуващ с него. Паспортът, който е истински, бил закупен от Истанбул за 700 долара. Целта на пътуването на лицето, използвало паспорта, е била Швеция. 
 
На 17 октомври около 15 часа на гарата на „Капитан Андреево“ при извършена проверка от граничните служители на товарен влак, пътуващ от Турция за България, са били открити двама афганистански граждани, скрити под последния вагон и легнали върху бутилките за въздух. 
Същият ден в 20,35 часа на гарата в товарен влак, пътуващ от Турция за България, между контейнерите на вагоните са открити трима марокански граждани, които първоначално твърдели, че са сирийци, но впоследствие са им намерени документите за самоличност. В същия влак върху осите, под един от вагоните, е намерено легнало друго лице, което е установено, че е афганистански гражданин. 
 
На 18 октомври в 15 часа на гарата в товарен вагони са открити двама афганистански граждани, които според обясненията, са били качени във влака на жп гарата в Одрин от турски каналджия срещу сумата от по 500 долара на човек. 
 
Същият ден около 16 часа отново на гарата в товарен вагон са били открити и задържани 16 лица – сирийски граждани, от които петима мъже, пет жени и шест деца. Лицата са заявили, че влизат в България, за да търсят закрила и убежище от войната в Сирия. Настанени са в разпределителен център в Елхово. Образувана е предварителна проверка. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button