Хасково

Стотина безработни младежи атакуваха 36 свободни места в Хасково

БорсаНад 100 безработни млади хасковлии атакуваха младежката трудова борса, която днес отвори врати в Дома на техниката в града. Заради големия наплив младежите бяха пропускани на няколко вълни. 

В борсата участваха 14 фирми от региона, които обявиха 36 свободни места. Сред тях имаше както такива за квалифицирани специалисти като инженери и механици, така и за готвачи, шивачи и дърводелци например. Не липсваха и свободни работни места за хора без опит.

БорсаДесетки младежи още след изчитането на списъка с обявените места се отказваха въобще от среща с фирмите, тъй като не откриха подходящата работа. Такъв бе случаят със завършилия тази година хасковското спортно училище „Стефан Караджа“ Петко Апостолов. Той е от първия випуск, който се дипломира със специалността „Помощник треньор“ и вече половин година не може да си намери работа. „Търсех нещо свързано със спорта или в сферата на медицина, но за съжаление не видях нищо такова“, каза младежът, който най-вероятно ще продължи в търсенето на работа в друг град.

Повечето от момичетата, които си харесаха професия, бяха в сферата на сладкарството, питаха и за сервитьорки.

Регистрираните безработни младежи до 29-годишна възраст в Хасково са 583, от които до 24 г. са 241. Те представляват 14% от общия брой на регистрираните безработни в хасковското бюро по труда. 141 са с висше образование, 292 са със средно и средно специално образование, а 150 са с основно и начално образование.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.10.2015 17:58 17:58

Само ги събират – не им намират работа.
Не се доверявайте на тези лъжци…..
Даже й да започнете работа няма да плащат това, което ви се пада.

Back to top button