Иво Димов: Реанимирането на МБАЛ „Света Екатерина” е най-трудната ми победа

Иво Димов„Реанимирането на МБАЛ „Света Екатерина” е една от най-трудните ми победи през изминалия мандат. Искрено се надявам през следващите 4 години болницата да се стабилизира и да излезе на печалба”, каза на среща с лекари кметът от 2011-а година и кандидат на ПП ГЕРБ Иво Димов.

Загубите на МБАЛ „Света Екатерина” са се стопили до минус 24 000 лева и се очаква скоро лечебното заведение да излезе на финансов плюс, стана ясно на срещата. В последните три години болницата беше на загуба, като минусите варираха от 300 до 360 хил.  лева всяка година.

Персоналът на МБАЛ приветства Иво Димов и изрази огромната си благодарност за това, че той и екипът му сториха и невъзможното болницата да бъде спасена от фалит.

Димов припомни, че сградата на лечебното заведение е в отлично състояние след ремонта, финансиран от държавния фонд „Козлодуй”.

Иво ДимовИзграждането на модерен център за спешна помощ с пет нови реаномобила е един от приоритетите на  Димов през следващия мандат.

Той опроверга слуховете, пускани от други политически сили, че болницата ще става частна. „Докато съм кмет болницата на Димитровград никога няма да бъде частна, нито пък ще позволя да бъде слята с болницата в Хасково”, заяви Иво Димов.

На друга среща с работещите в Социалния патронаж Иво Димов разкри плановете за развитие на социалната услуга. „Ще изградим нова база в сградата на някогашната болница на „Марбас”.

Общината ще закупи нови микробуси и пикапи, ще се увеличи капацитетът на кухнята. Близо 700 възрастни хора, ще могат да получават топъл обяд и вечеря след реализирането на новия момент. За пръв път социалният патронаж ще обслужва и хора от близките до Димитровград села.

Лекарите и социалните работници изразиха категоричната си подкрепа за Иво Димов и силния отбор на ГЕРБ. Те споделиха, че вече са решили да го подкрепят с номер 20 на предстоящите местни избори в неделя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button