Организират специален инвестиционен форум за Хасково в Брюксел

Добри Беливанов“Заедно с г-н Беливанов започваме да организираме инвестиционна и бизнес среща в Брюксел, която има две цели – да бъдат представени възможностите на общината да поеме инвестиции и възможностите на хасковските фирми да произвеждат и продават стоки и услуги на европейския пазар”, това заяви евродепутатът Ева Паунова в Хасково. Тя каза, че е организирала подобна среща, в по-малък мащаб за Стара Загора и резултатът му е бил добър.

“След няколко месеца, в началото на 2016 г.  ще направим специален форум, на който ще поканим инвеститори и компании от различни европейски страни, които оперират в икономически сфери, в които има най-големи възможности за отваряне на работни места в Хасковоко” обясни Ева Паунова и допълни, че Добри Беливанов ще има нужда от няколко месеца да реализира идеята си за изготвяне на профил на производствените и човешки ресурси на Хасково, която според нея е много важна за успеха на общината.

Ева Паунова каза още, че като част от форума ще организира срещи на хасковски предприемачи, сред които и на малки и средни предприятия в Брюксел, в Европейската комисия и със специалните органи, които подпомагат проектното финансиране на този тип фирми. Това би им помогнало да подобрят производствения си капацитет и конкурентоспособността си.

Добри Беливанов“Преди две седмици открих европейски информационен офис в Хасково и с помощта на г-н Беливанов ще работим хасковските фирми да имат добри работни контакти и повече възможности за развитие. Имах възможност да видя начина, по който работи г-н Беливанов и трябва да Ви кажа, че той е сходен с този на много успешни кметове от други страни в ЕС, с които съм имала възможности да се срещна. Ще му помогна да свърже Хасково с тях, за да можем да използваме успешния им опит тук”, сподели Ева Паунова.

Според Ева Паунова и Добри Беливанов завършената автомагистрала „Марица“ ще помогне много на Хасково в транспортната и бизнес логистика и ще направи града по-важен на транспортната карта на България и Европа. Беливанов заяви, че магистрала “Марица” и подобряването на пътната инфраструктура ще даде допълнителни възможности на Хасково да търси инвеститори и да отваря работни места не само в производството, но и в сферата на логистиката. Двамата участваха в откриването на Лот 1 на автомагистрала „Марица“ и се срещнаха с премиера Борисов

Добри Беливанов„Заявих пред премиера Борисов, че ще спечелим честно изборите в Хасково, само с подкрепата на хасковлии и без политически договорки въпреки негативната кампания, която води бившия кмет и опитите му да лъже и провокира хората. Обясних му, че подкрепата, която хасковлии ми дадоха и която съм сигурен, че ще потвърдят в неделя, не може да бъде преодоляна нито с изборната корупция, която организира опонента ми, нито дори, ако той получи всички гласове на ДПС, което е правил преди и към което се стреми в момента”, заяви още Беливанов.

Той допълни, че с екипа му са взели решение в първия му ден като кмет да премахне веднага унизителната практика, наложена от бившия кмет – хасковлии да плащат всичките си задължения като условие да получават административни услуги. “Всички трябва да си плащаме данъците и задълженията, но никой няма право да унижава хората и да им отказва административни услуги”, каза още Добри Беливанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button