Любопитно

Пет награди и две стипендии за младите етнографи от международен конкурс

НаградиС общо пет награди и две стипендии се завърнаха учениците от етнографската школа при хасковския Младежки център от международния конкурс „Съединението прави силата“ със съорганизатор Национален клуб „Родолюбие“.

Хасковската школа с ръководител Нели Арнаудова участва вече 20 г. в престижния конкурс, като сега есета, презентации и проекти подадоха общо 9 младежи.

Стипендии спечелиха Виктория Стоянова за проекта си „130 г. от Съединението на България“ и Десислава Господинова, която участва с презентацията „100 г. българско кино“ и проект за битката при Клокотница.

Втора награда спечели Моника Джелепова с интересната си презентация „1160 г. от създаването на българо-славянската писменост“. Специална награда заслужи и 10-класничката във ФСГ „Атанас Буров“ Габриела Иванова за проекта си, свързан с обредните хлябове в региона.

Арнаудова обясни, че журито е оценяло високо тези разработки, посветени на родния край. Според членове от комисията хасковските младежи са били сред тези с най-добрите разработки от общо 157-те в конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дарин
Дарин
13.11.2015 18:53 18:53

Браво, продължавайте все така!

Back to top button