Хасково

Съдът отхвърли жалбата за касиране на изборите в Хасково

Дело, архивХасковският административен съд отхвърли жалбата на Божидар Драганов от БСП, с която се иска касиране на изборите за общински съветници в Хасково.
 
Жалбата на Драганов е срещу ОИК-Хасково и бе разгледана на заседание на съда на 16 ноември. Тогава той поиска от съда повторно преброяване в 11 секции, за които е установил разминаване в копията на протоколите и оригиналите. Според него там липсват дадени преференции за него.
 
Според ОИК няма нарушения на изборния кодекс, а и всички СИК са попълнили протоколите си без спорове по действителността и броя на бюлетините и в спокойна обстановка. 
 
Haskovo.info припомня, че от БСП в хасковския общински съвет влязоха водачът на листата Иван Станчев и Николина Кирева, която бе под №18, какъвто бе и номерът на участие на партията в изборите. Заради преференциите за Кирева Драганов бе изместен от второто място.
 
Съдът отхвърли искането за повторно броене на бюлетини. В решението на ХАС е записано, че в случая не са установени такива нарушения, които да влияят върху крайния изборен резултат. Така съдът потвърждава решението на ОИК-Хасково за обявяване на резултатите от гласуването за общински съветници.
 
Решението подлежи на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button