Регион

Спедиторите на протест, спряха работа за 12 часа

ПротестСпедиторските фирми обявиха протест срещу забраната за достъп до граничните пунктове. Тя влезе в сила в началото на месеца.

От началото на ноември те нямат право да осъществяват спедиторска дейност вътре в пунктовете.

От полунощ до 12 часа на обяд офисите им край ГКПП „Капитан Андреево“ не работят и не оформят документи на пътуващите товарни автомобили.

Промяната в наредбата е във връзка с изискването митническите декларации на камионите да се подават предварително по електронен път. Така необходимостта от присъствието на спедиторските фирми на граничните пунктове отпада.

Спедиторите настояват, че има нужда от влизане на пунктовете, тъй като голяма част от шофьорите имат пропуски в документацията и се налага отстраняването им като влязат на територията на пункта.

Ние служим като посредник между шофьорите и службите и без нас нормален трафик не може да се осъществява, заявиха представители на протестиращи фирми. Те посочиха, че без тяхното присъствие на пунктовете ще се образуват тапи от неизрядни камиони, което ще пречи на нормалния трафик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button