Спорт

Волейболистките с историческа победа над „Славия“ в София

ИлюстрацияВолейболистките на димитровградския клуб „Раковски“ записаха историческа първа победа в дебютния си сезон в женското първенство.
 
Нашите надвиха „Славия“ и то като гост в София с 3:2.
 
Възпитаничките на старши треньора Петър Ташев започнаха ударно срещата и спечелиха първия гейм с 25:20. Столичанки обаче се вдигнаха и взеха следващите два с 25:21 и 25:19.
 
Момичетата от „Раковски“ проявиха характер и успяха да изравнят след 25:20. В решаващия пети гейм волейболистките ни триумфираха с 15:7.
 
Досега „Раковски“ бе с две загуби от двете си поредни гостувания в първенството на ЦСКА и Бургас и нямаше спечелен гейм.
 
„Показахме много хубава игра на блокада и в атака. Доволен съм от всички състезателки, включително и от по-младите, които също получиха възможност за изява. Отборът на „Славия“ не е за подценяване, но въпреки това успяхме да ги пречупим в четвъртия гейм и да победим. Първенството е дълго, а това не е нашият таван – като изчистим определени неща ще радваме публиката и с още по-големи победи“, заяви пред Haskovo.info Ташев.
 
С днешната си победа димитровградчанки вече имат 2 т. в актива си.
 
В петия кръг на 28 ноември от 17 часа е и първото домакинство на „Раковски“ в спортна зала „Младост“ срещу „Казанлък Волей“. От клубното ръководство призовават всички фенове в събота да подкрепят отбора. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button