Хасково

Търсят над 600 жени за бране на ягоди, безработицата тръгна нагоре

ПресконференцияИспанска фирма търси 605 жени на възраст от 18 до 40 г. за бране на ягоди, съобщи на пресконференция Иван Георгиев, началник „Посреднически услуги“ в Агенция по заетостта.

Документи за първата заявка от 155 места се подават до 11 декември, а за втората за останалите места – до 15 януари. Работният ден ще е 6 часа и половина, 6 дни в седмицата, при 38 евро надница. Жените трябва да имат опит в селското стопанство и да са физически здрави.

За пръв път от началото на годината безработицата в Хасковска област тръгна нагоре. През октомври тя се е вдигнала с 0.1% и е 10.6%. Регистрираните безработни към края на миналия месец са 11 116, което е с 387 човека повече. Най-ниска е безработицата в община Хасково – 7.5%, а най-висока е тя в Маджарово – 23% и Симеоновград – 22.9%.

Безработните младежи са 1707 и са се увеличи със 117, висшистите са 1140. От 154, потърсили работа на младежката трудова борса в Хасково в края на октомври, деветима са били наети, като двама от тях са роми.

През октомври 660 безработни са постъпили на работа, като чрез посредничеството на бюрата по труда – 364.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button