Хасково

Санкционират 179 семейства за отсъствия на учениците им

ИлюстрацияДетските на 179 семейства в Хасковска област ще бъдат спрени, заради 5 неизвинени отсъствия на учениците им през октомври, съобщи на пресконференция Грета Иванова от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.

Най-много са наказаните семейства в община Хасково – 46, следват Димитровград – 31 и Симеоновград – 27. Такива проблеми с учениците няма единствено в община Маджарово.

27 семейства пък остават без детски заради отсъствия на малчуганите им от предучилищните групи.

Към края на октомври приемните семейства в региона са 132, като само едно е доброволно – в Димитровград, останалите са професионални. В 92 от семействата има настанени деца.

През октомври са осиновени три деца от региона, като те са намерили нови родители в България. Едно дете е вписано през месеца в регистъра за осиновяване.

Социалните съобщиха, че 9744 са подалите заявления за помощ за отопление, като срокът бе до края на октомври. Одобрените са 7791, отказите са 1754, като близо 200 молби все още се обработват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button