Хасково

Чакат по една седмица за номера пред КАТ, не се знае кога ще има

Свършиха номерата в КАТВече седмица в КАТ – Хасково няма регистрационни табели за леки автомобили от най-популярния тип. Това на практика означава, че коли не се регистрират, обясни началникът на „Пътна полиция“ Иван Расоков.

От 20 ноември регистрации не се извършват, освен на мотоциклети, мотопеди и автомобили, които са с квадратни номера. Не се знае кога регистрациите ще бъдат подновени. От „Пътна полиция“ съветват хората, които са си купили кола и имат българска регистрация да отидат до КАТ, за да спазят срока и ще могат да я карат със старите номера. Колите нов внос обаче не могат да бъдат регистрирани по никакъв начин. Няма и транзитни номера.

Свършиха номерата в КАТВ „Пътна полиция“ непрекъснато идват изнервени хора, които вдигат скандали за това, че не могат да регистрират автомобилите си. Така е и с трима мъже – от Харманли, София и Германия, които днес обясниха, че вече седмица спят на хотел и чакат номера, за да регистрират току що купена кола. Това обаче едва ли ще случи в близките дни.

Липсата на номера в цялата страна е следствие от обжалване не обществената поръчка за изработката им. Регионалната дирекция на МВР в Хасково е обявила нова обществена поръчка. На 30-ти ноември ще бъдат отворени офертите, а след това има 7-дневен срок за сключване на договор. После обаче не е ясно за колко време спечелилата фирма ще успее да изработи нови табели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button