Хасково

Хасковските военни се прибраха от мисията в Афганистан

МисияВоеннослужещите от 29-тия контингент, които участваха в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ в Афганистан се завърнаха вчера.

Взводът за охрана на летище Кандахар е сформиран от 60 военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково. Командир на взвода е капитан Христо Василев – командир на щабна рота във формированието.

Министърът на отбраната Николай Ненчев и Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на военно формирование 52740 Хасково от състава на Втора механизирана бригада бяха сред специално дошлите на летище София, за да посрещнат военнослужещите от контингента.

Близо 100 са военнослужещите от контингента, съставен от национален елемент, взвод за охрана на летище „Кандахар“, екип от съветници и офицери в щаба на мисията на НАТО. По време на „Решителна подкрепа“ военнослужещите изпълниха успешно поставените им задачи, между които денонощни дежурства в различни бази и обекти на НАТО, контролно-пропускателния пункт, тактически и съвместни оперативни центрове, както и задачи по обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

По време на участието си в мисията българските военнослужещи от контингента са проверили 4237 автомобила и 25 316 пешеходци и са изпълнили 243 механизирани и пеши патрула.

Следващата седмица в Хасково ще е тържественото разформироване на контингента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Жужа
Жужа
27.11.2015 21:15 21:15

Браво! Слава Богу, завърнахте се у дома, момичета и момчета! Да сте живи и здрави!!!

Back to top button