Хасково

Дъждът и ВиК авария наводниха магазини и гаражи в „Бадема“

НаводнениОбилният дъжд в Хасково в комбинация с ВиК авария наводниха няколко гаража и магазини в кв. „Бадема“ в областния град, алармираха читатели на Haskovo.info.

Рано сутринта хората видели, че магазините им са под вода и започнали да ги чистят. Малко по-късно те разбрали, че се е спукала тръба от един от съседните блокове.

„В 7:10 часа, когато се обадихме на ВиК, оттам ни отказаха съдействие, защото работното им време започвало в 8 часа“, оплакаха се жители от квартала.

Дежурният във ВиК съобщи за Haskovo.info, че техен екип вече работи по отстраняването на аварията, която е на главен водопровод и водата в района е спряна до нейното отстраняване днес. От ВиК допълниха, че дежурната аварийна група пристига на работа в 8 часа и работното й време е до 17 часа – такива били разпорежданията. Управителят на водното дружество инж. Тодор Марков заяви, че събота и неделя дежурната група работи само на тежки аварии. Работното й време пък било това, за да не се спира водата по-рано, при отстраняването на авариите и гражданите да имат вода сутрин.

От областната противопожарна служба съобщиха за Haskovo.info, ме няма сериозни инциденти в дъжда. Хасковските метеоролози пък очакват валежите да спрат до края на деня.

Наводнени  Наводнени 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
asan
asan
28.11.2015 17:12 17:12

Kade e BELIVANOV…..

Изберател
Изберател
28.11.2015 20:10 20:10

Какъв е проблема, че не работи общински съвет в Хасково???

Back to top button