Регион

Протестно автошествие в Димитровград срещу поскъпването на винетките

ПротестДимитровград се включи в Националния протест срещу поскъпването на винетките.

ПротестТази сутрин над 20 шофьори се събраха на паркинга до входа на парк „Марица“. За събитието, обявено в една от социалните мрежи, се очакваха над 100 протестиращи, но лошото време отказа много от тях.

Сред протестиращите бе 27-годишният Виктор Генов, който бе със националното знаме на колата си и призив „Не на високите цени на винетките“. „Категорично съм срещу поскъпването на винетките. Това е нелогично, защото повечето ни пътища са разбити и на какво отгоре искат повече пари“, коментира Генов.

Протест„Една магистрала ни направиха и сега искат 100 лв. за винетка – не става. Аз всеки ден си троша колата в дупките по пътя до кв. „Черноконево“, заяви пред Haskovo.info Живко Вълчев. Костадин Антонов пък даде за пример Швейцария, където винетката е 78 лв., а минималната заплата е над 7000 лв., а в България тя е 360 лв. Там пък второкласните им пътища били по-добри от нашите магистрали.

Протестите в страната идват след като правителството реши годишната винетка за леките автомобили през 2016 г. да струва 97 лв., сега тя е 67 лв. Седмичната винетка за леките коли ще струва 15 лв., при 10 лв. сега. Месечната винетка поскъпва от 25 на 30 лв.

Протестиращите в Димитровград настояват винетките да останат на досегашните си цени. Те направиха две обиколки из Димитровград в протестно автошествие, ескортирани от полиция. Към тях се очакваше да се присъединят и хасковлии. Някои от тях заявиха, че днес ще пътуват и за протести в други градове на страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button