Хасково

Внучката на Боян Петканчин се срещна с хасковски гимназисти в образователен форум

ФорумВнучката на патрона на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ Вера Петканчин представи пред гимназисти възможности за предприемачество на образователен форум в областна администрация.

Тя е директор на оперативни дейности на Джуниър ачийвмънт в България. Родният клон на организацията е обучил по своите програми 235 418 ученици, като в процеса са се включили 9185 доброволци и 7453 учители. С данните от 2015 г. цифрата на обучените деца и млади хора ще надхвърли 250 000.

Интерес за гимназистите в залата предизвика програмата за обучение „Учебна компания“. Тя акцентира върху реализирането на собствен бизнес като част от учебен процес – създаване на предприятие с първоначален капитал до 150 лв. и генериране на печалби.

Областна администрация Хасково ще се включи в инициативата „Мениджър за един ден“ на организацията, а също така от началото на следващата година планира Дни на отворените врати в институцията за младите хора. Това анонсира областният управител Станислав Дечев по време на форума.

Форум   Форум

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Питанка
Питанка
02.12.2015 9:10 9:10

Не разбирам какъв е смисълът от всичко това,дайте конкретен пример как това ще допринесе един млад човек да си намери работа в града или да започне свой бизнес? Много приказки за нищо.

Back to top button