Регион

Закопчаха двама каналджии, прекарвали 34 от Ирак за по 1000 долара

ИлюстрацияДвама афганистанци са задържани за каналджийство през българо-турската граница на 34 иракчани, съобщават от прокуратурата.

Към 2 часа на вчера в района на свиленградското село Михалич гранични полицаи са  задържали група от 36 лица, от които 12 деца под 16-годишна възраст. Установено е, че двама от задържаните афганистанци на 23 и 25 г. са водачите на групата. Останалите 34 са семейства, като всички са роднини от едно и също село в Ирак. В обясненията си те заявили, че в Турция платили на сирийски каналджия по 1000 долара на човек, за да бъдат преведени до София.

Всички иракски граждани са подали молби за предоставяне на закрила у нас и са заявили, че бягат от военните действия на „Ислямска държава“ в родината си.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата афганистанци са задържани за 72 часа в ареста в Свиленград.

Районната прокуратура образува и незабавно производство и привлече като обвиняеми  двама граждани на Ирак, на 26 и 24 г., за ползване на неистински визов стикер и за нелегално преминаване на държавната граница.

Двамата също са задържани вчера на ГКПП „Капитан Андреево“ при влизане в България. Те са пътували в автобус по редовната линия Истанбул-София.

При граничната проверка двамата представили иракските си паспорти, в които имало положени неистински немски визови стикери. Те заявили, че за всеки от документите платили по 10 000 долара на неустановено лице в Истанбул. Целта на пътуването им е била Германия. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата иракски граждани са задържани за 72 часа в свиленградския арест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button