Хасково

Над 500 ученици напълниха ПМГ за Коледното математическо състезание

СъстезаниеНад 500 ученици се явиха на днешното Коледно математическо състезание в хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

СъстезаниеВ турнира се включиха повече деца от предварителните очаквания. Задачи решаваха млади математици от Хасково, Харманли, Любимец, Тополовград, с. Караманци.

Състезанието за първокласниците продължи 90 минути, а за всички останали до 12 клас – два часа.

Състезанието се провежда вече над 10 г. в Хасково. Председателят на хасковската секция на Съюза на математиците в България д-р Юлия Кръстева съобщи за Haskovo.info, че резултатите ще станат ясни до сряда, като очакванията са церемонията по награждаването на призьорите да бъде в края на седмицата. Първенците ще могат да участват на национален кръг през лятото в София.

Състезание  Състезание 
 Състезание  Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Измама
Измама
13.12.2015 21:43 21:43

Всичко е измама и прах в очите! В Хасково отдавна няма образование. Още от преди да започнат да правят нагласени конк*рси за директорки на училища. Последното нова попълнение с оная „умна“ бакшишка е въховно постижение на „интелигентната“ мисъл. Поредното сринато училище. Добре, че има родители, които наистина държат децата им да са образовани, да четата книги и да имат обща култура!

Back to top button