Регион

ЦИК: Стефан Димитров може да се закълне като общински съветник

Стефан ДимитровЦентралната избирателна комисия отмени днес решението на ОИК-Димитровград, с което Стефан Димитров от коалиция „Да за Димитровград“ е заличен от списъка на избраните общински съветници и обявяването на Снежана Ангелова за съветник на негово място.
 
Решението на ЦИК е във връзка с жалба от Димитров срещу ОИК-Димитровград.
 
Haskovo.info припомня, че казусът възникна с отсъствието на Стефан Димитров от първата сесия на новоизбрания общински съвет. С неполагането на клетва ОИК го заличи и определи на негово място в местния парламент да влезе Ангелова.
 
След това решение срещу Димитров имаше протест на симпатизанти и граждани пред общинската избирателна комисия. Бившият председател на местния парламент пък подаде жалба, към която е приложено и писмо до областния управител Станислав Дечев дни преди сесията, че той ще е възпрепятстван да присъства на първото заседание. 
 
ЦИК реши, че писмото до областния управител е достатъчно и Димитров е трябвало да бъде допуснат на следващото заседание на местния парламент за да положи клетва.
 
Сега решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ne Oligarh
Ne Oligarh
08.01.2016 0:52 0:52

Da naistina Oligarhiyta vzema prevest v darjavata. A nykoi ima smelost moje da se pointeresuva za kakvo se izpolzuva bivshata Firna na RPK Min. bani. Imenno za seropitalishte na OLIGARSITE koito si pravyt sbirkite tam i ot koito e g-n Dimitar Dimitrov bashtata na tova mlado momchence.

Back to top button