Регион

Спипаха бус с 11 иракчани в тайник на границата

ИлюстрацияПътнически микробус с 11 иракчани в тайник под пода е бил задържан снощи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

Бусът е с турската регистрация и е управляван от Е. Т. В него пътували седем турски граждани. При извършена проверка е открит специално пригоден тайник под пода на микробуса, в който са открити иракчаните – мъж, пет жени и пет малолетни деца, като три от тях са под 10 г. Според първоначалните им показания те се свързали с каналджия в Истанбул, който срещу сумата от по 3000 долара за всеки един от тях, поел ангажимент да бъдат превозени до страни от Западна Европа. Шофьорът на микробуса ги качил и като наближил турския граничния пункт Капъ Куле ги скрил в пригодения тайник.

Е. Т. е задържан в следствения арест за 24 часа по Закона за МВР. Предстои привличането му на обвиняем и задържане за срок до 72 часа. Той е направил самопризнания. Седемте турските граждани, пътували в микробуса, също са задържани за 24 часа, като се установява тяхната съпричастността към извършеното престъпление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.01.2016 9:25 9:25

Е и ко?????????????

Back to top button