Регион

Гръцката блокада на 20 км след ГКПП „Капитан Петко войвода“

БлокадаВ по-източната част на Гърция блокадите не са на самите гранични пунктове, а във вътрешността на страната.

БлокадаДвижението на ГКПП „Капитан Петко войвода“ днес е изключително слабо, вероятно защото повечето пътуващи знаят за общонационалната стачка в Гърция. Самият граничен пункт не е блокиран, но на 20-30 километра навътре на моста на река Арда край Орестиада. Над 500 трактора завардиха движението малко преди обяд. Те са там вече 18 дни.

Огромно количество техника и малко хора по график две седмици и половина са на пътя. Преди да настъпи времето за блокада те обсъждат плановете за деня.

БлокадаДежурните са не повече от двайсетина земеделци, а графикът е готов за пет дни напред. Протестиращите обясняват, че няма да спрат, защото предстоящото вдигане на данъците и осигуровките ги обрича на глад. А докато чакат някой да им обърне внимание спират движението през няколко часа и са се запасили с храна и вино.

Заради блокадите българските шофьори избират времето, когато да тръгнат, защото при закъснение трупат загуби.

Колко време и как ще продължи блокадата не е ясно.

Плановете на гръцките фермери се менят. С едно единствено изключение – блокада остава докато исканията им не бъдат чути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button