Регион

4 г. след бедствието в Бисер още четат 10 000 страници по делото

Бисер4 години от наводнението в харманлийското село Бисер се навършват днес. През 2012-та след скъсване на язовирна стена 3-метрова вълна заля селото и срути 55 къщи, а общо 10 души в региона загинаха.

БисерВ селската църква беше отслужена панихида в памет на жертвите. Само от Бисер те са 6. Четири години след бедствието няма резултат от започналото разследване. Делото беше прехвърляно между гражданската и военната прокуратура няколко пъти, но и досега няма посочен виновник за лошото състояние на стената на язовир „Иваново“.

Сега разследването за причините за наводнението се води от Районна прокуратура – Пловдив. По делото е назначена тройна комплексна оценителна експертиза, по която вещите лица изследват, сравняват и се запознават с над 10 000 Бисерстраници документи. Те трябва да дадат заключение за размера на причинените вреди на всеки един от свидетелите, който се явява и пострадал. Досега експертизата не е изготвена, а без заключението й не може да се докаже извършването на престъплението, уточниха от Районна прокуратура-Пловдив.

Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител за причиняване на наводнение по непредпазливост, вследствие на което са настъпили смърт и значителни вреди.

От съборените 55 къщи пък са възстановени едва 34. Средства за останалите няма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
харманлиец
харманлиец
06.02.2016 17:33 17:33

Ха така изяли си к*рбана изпили си виното и чакат да ги възмездят за удавените Има да чакате още 100 г Така не става с чакане Вижте съседите си гърците Те не ЧАКАТ а работят

Back to top button