Хасково

Бившата сграда на жандармерията в Хасково е пред срутване

СградаОбщинската бивша сграда на ОСМА, където преди години се помещаваше жандармерията, е пред срутване. Тя се намира на входа на Хасково срещу Бирената фабрика.

СградаОт южната страна на сградата се е появила огромна пукнатина, която се вижда от километър и може да се срути всеки момент. Най-вероятната причина за появата й е пропадането на мястото около южния вход, където цялото стълбище също е в пукнатини. Пропада и централният вход, но още не толкова забележимо.

СградаHaskovo.info припомня, че преди няколко години от общината ремонтираха сградата, като беше подменен и покрива.

Тя обаче остава разградена, като в съседната помощна постройка личат следи от кражби на тухли и част от конструкцията. В района пробягват диви зайци, а от северната страна зее дълбока шахта.

В приетата на януарската сесия Годишна програма за управление с общинските имоти ОСМА е в списъка за продажба. Застроената площ е 384 квадратни метра, а тази на складовата база – 298 квадрата.

Сграда   Сграда

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
михал мишкоед
михал мишкоед
07.02.2016 16:39 16:39

Ха така още едно потвърждение на народното поверие че онова което е построено по времето на СОЦИАЛИЗМА не може да бъде даже Боядисано при ДЕМОКРАЦИЯТА

Мирослав Недялков
Мирослав Недялков
07.02.2016 17:10 17:10

А какъв живот кипеше в ОСМА преди години… Макар и само една сграда, а олицетворение на упадъка на българската държавност…

Back to top button