Хасково

Двама от ПМГ с бронзови медали от Националното по математическа лингвистика

МедалистиС два нови бронзови медала се завърнаха учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от Национално състезание по математическа лингвистика в Сливен.

Състезанието е в календара на Министерството на образованието и науката и през последните години стана изключително оспорвано, като и тази година имаше 248 ученици, разпределени в четири възрастови групи.

Младите лингвисти от школата на ПМГ за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми, поставяйки имената си на едни от  челните места в класациите. Учениците на възраст от 13 до 18 г. представиха достойно своето училище с изключително добри резултати. В отбора на ПМГ бяха Йоана Георгиева (12 Б клас), Галина Вълчева (9 Б клас), Гергина Георгиева (11 Б клас) – 6 място в група В, както и завоювалият бронзов медал Димитър Карев (11 Б клас), заел 3 място в най-оспорваната и многобройна категория В на учениците от 10-11 клас.

Голяма беше и радостта на Дарена Георгиева (6 А клас), която постигна трети резултат в група С за ученици от 5-7 клас и заслужи втория  бронзов медал за нашия отбор.

Състезателите ни спечелиха добър старт в надпреварата за участие в Националния отбор за международната олимпиада по лингвистика и Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург.

Следващата изява на младите лингвисти ще бъде на Националната олимпиада в Боровец  на 8-9 април.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button