Хасково

Петима от Хасковско в ареста за наркотици и рекет

ИлюстрацияНа петима хасковлии са повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици, съобщават от държавното обвинение.

Те са задържани на 5 февруари в Хасково и областта при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Добромир Момчилов, организатор и ръководител на групата, на Вътьо Вътев, Петър Янев, Господин Димитров и Георги Ангелов.

Според събраните досега доказателства групата е действала от началото на 2014 г. в две направления – предоставяне на кредити срещу високи лихви и рекетиране на некоректните платци, както и разпространение на наркотици, предимно амфетамини.

За раздаването на кредити и събирането на главниците и лихвите – често придружени със заплахи и насилие, отговаряли Янев и Ангелов. Парите за заемите осигурявал ръководителят Момчилов, на него бил отчитан и всеки лев, взиман от „кредитополучателите“. Предоставяните кредити били различни по размер, с различен срок за издължаване и лихва, в зависимост от клиента. В един от случаите бил даден заем от 600 лв. със срок за връщане един ден и 300 лв. лихва. В друг, 50 лв. били „отпуснати“ за седмица с 50 лв. лихва, а 1000 лв. – за месец с 200 лв. лихва.

Наркодилърите на групата били Вътев и Димитров. Те също получавали дрогата от Момчилов, разфасовали я на дози в апартаментите си, продавали я на клиенти и се отчитали на ръководителя на групата.

Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение на Добромир Момчилов, Петър Янев и Вътьо Вътев. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на Георги Ангелов и Господин Димитров е наложена мярка „Парична гаранция“, съответно от 10 000 лв. и 2000 лв.

Установяват се и други лица, за които има данни, че са участвали или са работили по поръчение на престъпната група.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koi
koi
08.02.2016 21:34 21:34

Pak 6e im serazmine

Keranka
Keranka
09.02.2016 1:31 1:31

Abe gluposti narkotici krediti tva sa palni izmishliotini pak nqkoi iska da si izmie racete s tqh ostavete momchetata na mira te nqmat vina i ne sa zameseni v takiva fantastichni izmishliotini…..!!!!!!

Анонимен
Анонимен
09.02.2016 8:11 8:11

aaaaaaaaaaaa da be

Back to top button