Хасково

Арестуваха трима телефонни измамници и 8 при кражба на кабели

ИлюстрацияХасковските криминалисти са арестували трима телефонни измамници при акция в областния град вчера, съобщават от пресслужбата на полицията.

Измамниците са се опитали да ужилят 75-годишна жена. В полицията е получен сигнал от служители на банков клон, които забелязали видимото притеснение на жената, желаеща да изтегли цялата си сметка от 2000 щатски долара. В разговор с нея тя споделила пред полицаите, че преди часове на домашния й телефон позвънил мъж, представил се за лекар. Той й обяснил, че е необходимо да се внесат пари в НОИ за спешно лечение на нейна близка. Хасковлийката разказала, че е дала своето описание и име на мнимия медик, който след час щял да я чака пред банковата институция. Криминалистите веднага са заели позиции около банката и след минути към жената се приближил мъж.

В момента на предаване на парите около китките му щракнали белезниците. Задържани са и другите двама измамници в престъпната схема. Тримата познайници на полицията на възраст 20 и 33 г. от Ставмобово и 27-годишен хасковлия са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Хасковски и харманлийски полицаи са задържали в момент на кражба осем мъже. Петима от тях са копаели по жп трасето Харманли – Симеоновград. На разклона за село Преславец, харманлийските полицаи са спрели за проверка лек автомобил Пежо, управляван от 35-годишен мъж и возещите се в колата мъже на 29, 19, 31 г. и 14-годишно момче. В багажника на колата са намерени 44 кг. обгорени медни проводници.

Останалите трима крадци са заловени от хасковските полицаи в землището на село Брягово, в района на военния полигон. С лопати в ръце са задържани трима харманлийци на възраст 52, 54 и 15 г. До пристигането на униформените, тримата успели да изкопаят около 40 метра многожилен кабел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button