Хасково

Дебютантка от Хасково със заявка за „Южна пролет“

Премиера23-годишната Любомира Петева представи тази вечер дебютната си книга лирическа проза „Първата“ в пълна с гости читалня на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

ПремиераКнигата вече е имала своята национална премиера на 23 януари в Литературен клуб „Перото“ в София. Тази вечер младата авторка я представи и в родния си град. От 1995 г. Любомира живее във Варна. Завършва „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а сега се обучава по европейска магистърска програма, която се осъществява в България, Германия и Франция със специалност „Медии, комуникация и култура“.

Предговорът на „Първата“ е от поета Евтим Евтимов, който я оприличава на лирично явление.

Авторката пък признава, че с тази книга е сбъднала най-голямата си мечта. „Това е книга, в която за всекиго има по дума“, казва Любомира, която сподели, че става дума за първата любов, първата раздяла, първото приятелство и недоразумения в живота.

Тя бе представена от преподавателя по български език и литература Диана Петрова от Харманли.

В края на премиерата стана ясно, че Любомира Петева ще участва с „Първата“ в тазгодишното издание на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Авторката раздаде много автографи и бе зарадвана с цветя, подаръци и хубави пожелания.

 

Премиера  Премиера 
 Премиера  Премиера

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
я
я
10.02.2016 9:55 9:55

Успех!

Станимира
Станимира
10.02.2016 10:51 10:51

А ТРИТЕ НА ПЪРВИЯ РЕД-РУСАТА,ЧЕРВЕНОКОСАТА И ЧЕРНОКОСАТА ДОКОГА ЩЕ СЕ ПОЯВЯВАТ И ЩЕ РАЗНАСЯТ ЗАРАЗАТА НЕКАДЪРНОСТ???

До Станимира
До Станимира
10.02.2016 11:26 11:26

Явно не можеш да се побереш от яд, че ги виждаш? Май некадърната си ти, след като пишеш с големи букви …

Back to top button