Хасково

И Хасково на протест срещу промените в образованието, 700 се включиха в подписка

ПротестНад 70 хасковлии излязоха тази вечер на протест срещу готвените промени в образованието на пл. „Свобода“.

Над 700 пък се включиха в протестната подписка, която до 22 февруари трябва да бъде предадена в образователното министерство.

ПротестСред организаторите на протеста са счетоводителят Вера Томасян и юристът Красимира Стойчева, майки на петокласници. Томасян обясни, че са против отпадането на емблематични български текстове от учебниците, като „История славянобългарска“, например.

В подписката се включиха и ученици от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, които заявяват, че харесват песните и текстовете на Иван Вазов и искат да ги изучават.

Сред тези, които се подписаха на площада бяха и много ученици, сред които и гимназистката Габриела Нанева. Въпреки че е в 9 клас, тя сподели, че се е включила в подписката, защото иска по-малките деца да учат тези произведения. От сцената „Аз съм българче“ рецитира Ивайла в 3 клас от ОУ „Христо Смирненски“.

В края всички се хванаха на кръшно българско хоро.

Протест   Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button