Хасково

Затворник заяви, че защитеният свидетел натопил подсъдим за грабежа в Малко градище

ИлюстрацияИзлежаващият присъда за кражба на дърва в Старозагорския затвор Митко Миланов заяви пред Хасковския окръжен съд, че бившият защитен свидетел Дженгиз Димитров е натопил подсъдимия за грабежа над възрастното семейство в Малко градище Васил Атанасов.

Затворникът разказа пред съда, че една нощ след грабежа отишъл на дискотека и видял Дженгиз пиян на една маса. Той го извикал и му признал, че са взели пари от едно село заедно с другите подсъдими Стойчо Огнянов и Иван Георгиев, а той се е измъкнал като натопил Васил.

Haskovo.info припомня, че подсъдимите Атанасов, Огнянов и Георгиев бяха задържани под стража на 17 ноември 2014 г. Обвинението е, че през нощта на 3 ноември тримата маскирани нахлули в къщата на възрастното семейство Боню и Мавруда Боневи в любимешкото село и им нанесли жесток побой. Нападателите търсели пари и с бой и изтезания задигнали близо 2500 лв. Пострадалите бяха настанени със счупени ръце и множество наранявания в хасковската болница. Насилниците задигнали и мобилните телефони на семейството и резачка, по които впоследствие бяха задържани.

На днешното съдебно заседание бяха разпитани още свидетели, сред които и дъщерята на двамата пострадали Ана Александрова. Тя през сълзи разказа пред съда как е заварила окървавената, „като при Баташкото клане“ къща и обезобразените си родители. След това напуснала работа за да се грижи 6 месеца за тях в Свиленград, защото те не можели да се обслужват сами. После Боневи по собствено желание се върнали на село и въпреки монтираните системи за защита още се страхували и вече не можели да се грижат за животните и двора се, като били с разклатено здраве.

Прокурорът Петър Мидов каза, че се е получила информация, че обявеният за издирване ексзащитен свидетел е в гръцки затвор. Съдът разпореди да бъде поискана справка от гръцките власти дали това е така. За следващото заседание на 31 март ще бъдат призовани още свидетели.

Защитниците на Васил за пореден път поискаха по-лека мярка за Васил – „домашен арест“, но то не бе уважено от съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1111
1111
11.02.2016 14:14 14:14

сапун мангалите на сапун

Back to top button