Регион

Един от подкупните гранични в ареста, четирима са освободени

ИлюстрацияЕдин от задържаните за подкуп гранични полицаи остава в ареста, съобщават от Специализирания наказателен съд.

Това е Юлиян Узунов от група „Оперативно-издирвателна дейност“ от граничното управление в Свиленград.

Останалите четирима, също задържани на 8 февруари при специализирана операция, са освободени под „парична гаранция“. Това са Стойчо Димитров, зам.-началник на граничния пункт, Иван Иванов и Евгени Тишков – ръководители на групи, както и граничния полицай Маргарит Гьорчев.

Узунов е обвинен, че ръководената от него престъпна група, е взимала подкупи за прекарване през границата на мигранти. За 30 човека са прибрани 5000 долара.

Според събраните досега доказателства групата е действала поне от юли 2015 г. Тя е „работила“ с различни каналджии, като е получавала подкупи не само за пропускане през държавната граница на определени групи мигранти, но и за спиране или задържане на нелегално преминаващи, водени от каналджии-конкуренти.

Ведната след като са били освободени четиримата гранични полицаи са се явили на работа, където са получили заповеди от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова за отстраняването им от длъжност, докато тече разследването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button