Регион

Разбиха мобилна бензиностанция с 8 тона контрабанден дизел в Любимец

БензиностанцияДве автоцистерни, едната от които оборудвана като мобилна бензиностанция, както и голямо количество дизелово гориво, разкриха и задържаха служители на митницата и НАП, съобщават от Агенция „Митници“.

При проверка във фирмена база в Любимец са открити двете автоцистерни, пълни с общо 7881 литра дизелово гориво, за които са има съмнения, че е без документи за платен акциз. Едната автоцистерна е била оборудвана с пистолет за зареждане на превозни средства и с монтиран брояч.

Горивото и превозните средства са обезпечени от митническите органи. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстоят действия по изясняване обстоятелствата по случая.

Вторият обект, проверен от екипите на НАП и митниците, е бензиностанция отново в Любимец, в която към момента на проверката не е установено наличието на никакво горива. В магазина към бензиностанцията обаче са открити цигари, които са се продавали без разрешение, издадено по реда на Закона за акцизите и данъчните складове.

Нов опит за нелегален внос на ароматизиран тютюн за наргиле пък предотвратиха митничарите на „Капитан Андреево“. Стоката без заплатен акциз е била скрита в лек автомобил „Опел Зафира“ със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция. При пристигането на пункта шофьорът на автомобила и двамата му спътници заявили, че нямат нищо за деклариране. При щателната проверка митничарите установяват, че  под кората на багажника и под предните седалки, както и на дъното на три от чантите с личен багаж, са укрити общо 150 кг. ароматизиран тютюн за наргиле, разпределен в прозрачни опаковки от по 1 кг. Акцизната стока с пазарна стойност 36 112 лв. е задържана. Стойността на дължимия акциз е 22 500 лв.

Шофьорът, сръбски гражданин и превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизни стоки, са задържани.
Преди по-малко от месец митничарите на „Капитан Андреево“ откриха и задържаха 160 кг. ароматизиран тютюн за наргиле, укрит в пет сака в автобус, с турска регистрация.

Днес пък ГКПП „Капитан Петко войвода“ отново е затворен от протестиращите гръцки фермери, съобщават от МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button