Регион

Католици продължават подкрепата си за бежанците в Харманли

ИлюстрацияБежанци, настанени в регистрационно-приемателния център в Харманли, ще получават нова подкрепа от католическата организация „Каритас София“.
 
Намеренията са да се организират курсове по български език – начално ниво, да се оказва психологическа помощ, да се осигурява правно консултиране. Целта е обитателите на центъра да се запознаване с правата и задълженията по време на процедурата за предоставяне на статут, да  улеснят достъпа си до социални, здравни и друг вид услуги, да си дадат нов шанс за живот.
 
Партньори на „Каритас“ са БЧК, Съветът на жените бежанки в България и фондация „Център Надя“.
 
Предстои създаване на Национална мрежа за сътрудничество между организациите в България, активно работещи с бежанци и мигранти. Идеята е да се подобри комуникацията между работещите в тази сфера, да се обединят усилията им в подкрепа на бежанците и хората, търсещи закрила у нас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button