Хасково

Инвеститор от Близкия Изток иска летището в Малево за кравеферма

НаградиЗа инвеститорски интерес от Близкия Изток към бившето летище край хасковското с. Малево съобщи депутатът Делян Добрев.

Той допълни, че намерението е там да се разгърне огромна кравеферма за хиляди животни. Добрев допълни, че е в напреднала фаза прехвърлянето на бившите военни имоти от министерството на общината. Той потвърди идеята на бившето летище Узунджово да се разгърне индустриална зона с карголетище.

НаградиДобрев допълни, че общината подготвя съвместен проект за 2 млн. евро с Александруполис по трансграничното сътрудничество с Гърция. Той е за енергийната ефективност на уличното осветление в Хасково, което предвижда и монтирането на енергоспестяващи лампи. Очакванията са сметката за ток да бъде намалена с 50%.

От пролетта пък се очаква да започне санирането на 30 блока в Хасково, допълни депутатът.

Изявлението му пред медиите бе след церемонията по награждаването на кметовете Добри Беливанов и Диана Овчарова с призовете за кмет на месец януари за най-добра коледна украса. Наградите бяха връчени от Боян Томов, изпълнителен директор на Kmeta.bg.

Кметицата на Ивайловград се похвали, че се очаква започването на пътя до крепостта Лютица. За нейната реставрация пък има 1.5 млн. по ОП „Развитие на селските райони“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
A
A
15.02.2016 18:04 18:04

ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕЕЕЕЕ!?!?!? ОТ 5 ГОДИНИ ТАЯ УКРАСА Е ЕДНА И СЪЩА ВСЯКА ГОДИНА, ХУБАВА Е НАИСТИНА АМА СЕГА ЛИ Я ВИДЯХТЕ ХАХАХАХАХАХХАХА БААА ТИЯ ГЕРБ СА ПЪЛНИ ОТКАЧЕНЯЦИ :D

винету
винету
15.02.2016 21:32 21:32

незнам дали ще построят кравеферма.но има огромна нужда от построяването на овцеферма в национален мащаб .защото както знаем овцете искат стригане и доене.няма награден един кмет които да не е от герб.

хахаха
хахаха
15.02.2016 23:03 23:03

този Боян Томов не е ли видял в другите градове какви бяха коледните украси – в Хасково беше мизерна- ей не се подигравайте на кмет Беливанов!

Back to top button