Хасково

Хасковлия осъди банка, върнаха му 3 400 лв. от лихвата по кредит

ИлюстрацияХасковлия осъди банка за 3380 лв., които са надвзети по кредит на мъжа, става ясно от решението на Хасковския окръжен съд.

Кредитът в размер на 22 000 лв. е взет от Първа инвестиционна банка с договор от 27 август 2008 г. Парите са за погасяване на съществуващи задължения и текущи нужди.

Кредитът е трябвало да се погасява по разплащателна сметка на равни месечни погасителни вноски. Общият размер на дължимите по погасителния план суми възлиза на 31 268 лв., а този на действително платените от ищеца – на 34 815.93 лева, разликата между които две суми, равняваща се на 3 547 лв. се иска от хасковлията.

Съдът намира, че договореният лихвен процент е променен от банката едностранно. Окончателно определената сума – 12 815 лв. – начислени и платени от ищеца лихви по договора се явява значително завишена в сравнение с тази, уговорена при сключване на договора – 9 268 лв.

Хасковлията разбрал за промяната в последния месец от изплащането на кредита. Той е осъдил банката в Районен съд – Хасково, след което тя обжалва, но окръжният съд потвърждава решението. Банката ще трябва да плати и възнагражденията за адвокат в размер на 400 лв.

Решението не подлежи на обжалване. Вчера семейството вече си е получило парите от банката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button