Регион

Тютюнопроизводителите с нов протест, 50 т. тютюн залежават само в Свиленград

ПротестДесетки тютюнопроизводители се събраха на нов протест в Свиленград.

От Националната асоциация на тютюнопроизводителите заявиха, че подобни протести се провеждат и на още три места в страната. Те се координират от трите най-големи организации на тютюнопроизводители в страната.

ПротестПротестиращите разхвърляха тютюн пред читалището в Свиленград и носеха плакати, на които се четеше „Г-н премиера, продължавайте да стоите зад нас, за да има бъдеще тютюнопроизводството в България“, „Съсипе ли се Булгартабак, съсипва се държавата!“

От бранша предупреждават политиците да да не всяват зловредни слухове, защото увреждането на имиджа на всяка компания, изкупуваща тютюн, ще доведе до лишаване от доходи хиляди български семейства. Това е записано и в протестната декларация на Асоциацията и Съюза на производителите на ориенталски тютюн.

Само в Свиленградско не са изкупени около 50 тона ориенталски тютюн.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button