Регион

64 г. от гибелта на тримата граничари отбелязаха във Вълче поле

Фейсбук64 г. от гибелта на тримата граничари Асен Илиев, Георги Стоименов и Стоил Косовски отбелязаха в любимешкото село Вълче поле.

Възпоменателната церемония се състоя пред построения през 1982 г. в тяхна чест паметник в центъра на селото.

Тримата граничари загиват при изпълнение на служебния си дълг на 31 март 1952 г. Те намират смъртта си на връх Сарабурун, близо до с. Вълче поле при въоръжени стълкновения с група нарушители, опитващи се да преминат нелегално границата.

Церемонията се организира всяка година от община Любимец и Съюза на офицерите и сержантите. На нея присъстваха зам.-областния управител Валентин Ангелов, кметът на Любимец Анастас Анастасов, началници на гранични полицейски управления, редови и бивши служители. Кметът на селото Георги Янакиев припомни историята на трагичните събития.

Фейсбук   Фейсбук

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
илиян
илиян
03.04.2016 21:31 21:31

а всички останали са членове на форум „граничарите на България“. От всички изброени организаци имаше по една бройка за цвят.
Как не ви е срам да лъжете обществеността?

Красимир Ванков
Красимир Ванков
04.04.2016 13:04 13:04

Прав е побратима Илиян , простено да ви е , ама живот и здраве , който от Вашия екип дойда , нека бъде по-коректен и по-точен, щото инак….ще направим едни определени изводи….

Христо
Христо
08.04.2016 15:05 15:05

Догодина граничарите от форум „Граничарите на България“ ако не дойдем на честването ще има 10-тина официални лица и 10-тина местни жители.

Back to top button