Хасково

„Родна песен“ обра овациите и заслужи диплом в Хърватия

ХорСнощи в Хасково се завърна Представителен смесен хор „Родна песен“, при ОНЧ „Заря“, който взе участие в седмия международен фестивал за хорове и оркестри в Пореч, Хърватия.

ХорВ този престижен музикален форум участваха хорове от Англия, Полша, Унгария, Литва, Естония, България, Финландия, Турция, Австрия и др.

Хор „Родна песен“, с диригент Вела Казакова, се представи с 30-минутна програма, впечатли публиката и заслужи овациите й с прецизен звук, интересен репертоар и артистично изпълнение. За силното си представяне колективът бе награден с Диплом лично от директора но фестивала мистър Ласковскии и получи покана за участие в други международни фестивали и конкурси.

Тази седмица, в петък, 16 април, Хор „Родна песен“ ще участва заедно други четири хорови състава в концерт под наслов „България пее“. Инициативата е на Българския хоров съюз по случай 90 г. от неговото създаване. Концертът ще се проведе в залата на Младежкия център, от 18.30 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button