Регион

Хванаха стотици фалшиви слънчеви очила, екипи и шапки на димитровградския пазар

Илюстрация505 ментета иззеха икономическите полицаи от Димитровград, съобщават от полицията.

Те са проверили маси на Неделен пазар в града по линия на противозаконно използване в търговската дейност на стоки, носещи означение на защитени търговски марки.

В хода на акцията са установени три случая на извършени престъпления, откъдето с протоколи за доброволно предаване са иззети стоките с лого на марки без разрешeние на правопритежателя – слънчеви очила, спортни екипи и спортни шапки.

Служители на ОДМВР-Хасково, Агенция „Митници“ и РГС-Елхово са провели специализирана операция по линия противодействие на контрабандата. Предотвратен е незаконен внос на акцизни стоки без бандерол, на стоки със защитена марка и селскостопански пестициди. Проверяващите са иззели 24 780 къса цигари без бандерол, 163 грама недекларирано злато, 2520 чифта за обувки и 50 чифта къси панталони за митническо оформяне. Установен е и опит за внос на 44 артикула, носещи лого на защитена търговска марка и са конфискувани 72 литра препарати за растителна защита. Съставени са 11 акта и 14 глоби по фиш.

Кражба на пари е регистрирана в Свиленград. След взломяване на прозорец е проникнато във фургон в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, намиращ се на разклона за село Момково и са откраднати 100 лв. на монети. Лаптоп и 950 лв. са откраднати от къща в с. Рогозиново след избутване на входната врата. Домова кражба е осъществена и от тополовградското село Княжево. 78-годишна жена е установила, че й липсват 260 лв., намиращи се в чанта, оставена на портманто. В димитровградското управление са регистрирали кражба на айфон и около 50 лв., откраднати след проникване в апартамент чрез незатворен прозорец на ул. „Бригадирска“. Последната кражба е от жилище на ул. „Добруджа“ в Хасково след отключване на входната му врата. Задигнати са 1350 лв. и 5 грама златни накити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button