Хасково

Георги Господинов запали огъня на „Южна пролет“

КонкурсПоетът и носителят на Пегас от 1993 г. Георги Господинов запали тази вечер огъня на Литературните дни „Южна пролет“ пред хасковския театър „Иван Димов“.

КонкурсПразникът бе официално открит от кмета Добри Беливанов.

Последва творческа вечер на Господинов, който бе представен от Деян Енев, член на журито на Националния конкурс за дебютна литература. След тях се проведе вечер с Младен Сърбиновски и представяне на книгата му „Шашма“ с участието на проф. Пламен Павлов, д-р Елена Алекова и Недялко Бакалов.

КонкурсМалко по-рано в галерия „Форум“ бе открита изложба живопис на Кирил Кацаров, който показва свои картини в Хасково за втори път.

Haskovo.info припомня, че дебютантите са общо 32, като тази година има нов раздел за детска литература, където има трима участници, сред които е най-малката – Божана Пейкова на 7 г. Авторите в прозата са 15, поезия – 11, литературна критика – един, филмов сценарий – двама, а за драматургия няма кандидати.

Журито тази година е с председател Светлозар Игов и членове: д-р Елена Алекова, Деян Енев, Младен Влашки и д-р Йордан Нанчев.

Дебютантите тази година са от цялата страна, като от Хасковско са трима – Станислава Белева, Владимир Борисов и Любомира Петева.

Конкурс  Конкурс 
 Конкурс  Конкурс
 Конкурс  Конкурс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
PetKol
PetKol
20.04.2016 21:10 21:10

Странно отразяване на събитие.

Анонимен
Анонимен
20.04.2016 22:56 22:56

Кое му е странното?

Back to top button