Регион

Крият контрабандни цигари в туби с течен перилен препарат

ЦигариКонтрабандни цигари в туби с течен перилен препарат откриха и задържаха митничарите на „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

В автомобила „Мерцедес С 200“ с българска регистрация, пътували шофьорът, български гражданин, съпругата му и негов приятел. Пред митничарите шофьорът и пътниците заявили, че от пазара в Одрин са закупили перилни препарати. Колата е селектирана за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в багажното отделение има 9 пластмасови туби, в които обаче освен течен перилен препарат, се оказало, че има укрити общо 290 кутии цигари „Аssos slims“ без акцизен бандерол. Всяка една кутия от цигарите е била грижливо опакована в найлоново пакетче, преди да бъде пусната в тубите. Цигарите се оказали собственост на жената.

Тютюневите изделия са иззети, а на нарушителката, 60-годишна жена от Стара Загора, е съставен акт.

Близо 440 000 цигари или 22 000 кутии, 561 кг. тютюн за наргиле и 34 кг. тютюн за пушене задържаха митничарите на „Капитан Андреево“ от началото на месеца. Близо 14 000 кутии цигари, закупени от Турция, са иззети от 322 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митничарите са открили над 8000 кутии цигари, за които са съставени 95 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button