Регион

Петимата убийци на стареца в Свирково го нападнали в съня му

СелоПетимата младежи, които ограбиха и убиха 72-годишния Господин в симеоновградското с. Свирково го нападнали в съня му, съобщават от прокуратурата.

Село

Иван Георгиев

На 20 април петимата, привлечени като обвиняеми – четирима на 16 г. и 18-годишен, отишли в къщата на мъжа. Двама от тях останали пред дома на пенсионера, за да пазят от външни хора, а останалите трима влезли вътре. През това време възрастният мъж спял в стаята си. Единият от младежите го ударил с дървена греда по главата, след което излязъл и с останалите отишли до прозореца, за да проследят реакциите на пострадалия след като се събуди. Когато установили, че той вече не спи, младежите отново влезли в стаята му и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, свалени от близкия навес.

Пострадалият излязъл на двора, а през това време, младежите влезли в стаята, намерили портфейла му, от който взели 120 лв., след което си тръгнали.

Ден по-късно 72-годишният мъж е починал от травмите на главата.

По делото е установено, че на 16 април обвиняемите успели да отнемат още 390 лв. от самотно живеещия мъж.

Иван Георгиев, която е дядо на задържаното 18-годишно момче, няма представа как внукът му се е подвел да нападне стареца.

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа за 72 часа младежите за грабеж, придружен с причиняване на тежка телесна повреда, довела до смъртта на мъжа.

Под ръководството на прокуратурата продължават процесуално-следствените действия по случая.

Село   Село

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
25.04.2016 23:36 23:36

А за кражбите които са извършили????Над 11 грабежа в домовете,защо нищо не се споменава ???

???
???
26.04.2016 10:47 10:47

Чудя се какво е това поколение, което расте и не разсъждава. Какви са, зомбирани ли са, без чувства ли са родени, без разсъдък, безмозъчни ли са, от коя планета са дошли. Как не му домиля този старец, който сигурно му се е радвал, когато се е бил появил на този свят. Какво поколение ще създадат тези нехранимайковци ? Само зад решетките- друг изход няма !

Анонимен
Анонимен
26.04.2016 17:45 17:45

ne az se 4udq tva sopstveniq si dqdo malee tova mom4e e bez mozak toi e paihi4no ne dobre bojee nakde barvi tozi svqt nakade koi znai kvo hi vidim o6te

тристан
тристан
28.04.2016 13:31 13:31

За кражбите не се споменава,защото ако бяха взети адекватни мерки нямаше да се стигне до тук…Но преди години също имаше кражби и хората от селото си спомнят къде бяха намерени откраднатите вещи…Може би и сега трябва там да се потърсят…

Back to top button